Print side | Close Window

Bjerget

Udskrevet fra: Byggepladen
Kategori: Åbent område - alle(!) kan læse med her
Forum navn: Se min nyeste skabning
Forum beskrivelse: Fremvis din egen kreation (MOC=My Own Creation) for Byggepladen og resten af verden. Gode og konstruktive råd er velkomne.
Web-adresse: https://www.byggepladen.dk/forum/forum_posts.asp?TID=38012
Udskrevet den: 17-April-2024 kl. 00:20
Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Emne: Bjerget
Indlæg fra: Esben.K
Emne: Bjerget
Posteringsdato: 17-Januar-2023 kl. 22:21
Hej alle,

Jeg har langt om længe fået taget nogle gode billeder af min model af Bjerget, som står i Ørestaden og er designet af Bjarke Ingels (BIG). Så nu er det tid til at præsentere den her i "Se min nyeste skabning"... selv om den ikke er så ny Smile

Modellen er oprindeligt bygget til "Formgiving" udstillingen i Dansk Arkitektur Center hvor LEGO byggere fra hele verden byggede modeller af BIGs arkitektur. Den har også været udstillet til LEGO World og Klodsfest, men ellers har den mest stået i en lagerbygning under coronatiden hvor planerne om at vise Formgiving udstillingen i andre dele af verden blev aflyst.

Modellen er 96 x 80 knopper og er bygget efter de originale arkitekturtegninger i skala 1:150.
På bloggen http://bigbuilders.dk/" rel="nofollow - bigbuilders.dk har jeg skrevet en række indlæg om designprocessen, valg af farve og skale, bygning af mosaikken osv.

Mange flere billeder i virkelig høj opløsning i http://www.flickr.com/photos/esbenk/albums/72177720305290353" rel="nofollow - dette Flickr album .

Forsiden af bygningen (som de færreste desværre ser) består af et skrånende lag af lejligheder og terrasser i en 45 graders vinkel på bygningens grundplan.

Bagsiden af bygningen er et stort billede af Mount Everest som på den virkelige bygning er lavet ved hjælp af huller i forskellige størrelser i stålplader. I min udgave er det lavet som mosaik, baseret på det selv samme billede som stålpladerne blev lavet efter. Bag Mount Everest findes en parkeringskælder og det ses at hver etage har sin egen farvekode.

På nærbilledet kan man se det gentagende mønster med lejligheder og terrasser.


Her i helikopterperspektiv



På undersiden af lejlighederne og svævende over parkeringsgaragen bringer en "skæv" elevator beboerne op til de forskellige niveauer. Denne kan ses på dette billede.


Her ses Bjerget i solnedgangen



Hvad synes i om modellen? Jeg ser frem til at høre jeres kommentarer.

Esben



Svar:
Indlæg fra: Lars.Kristensen
Posteringsdato: 18-Januar-2023 kl. 18:29
Fordi jeg havde set din model før jeg var på ferie i Ørestaden sidste efterår, var jeg ikke vi tvivl om hvilken bygning jeg gik forbi. Derfor synes jeg også du rammer fint med de former og farver du har anvendt. Et lidt spøjst byggeri, som så meget andet der ude.

-------------
Lars Kristensen


Indlæg fra: Jimmy.Mikkelsen
Posteringsdato: 21-Januar-2023 kl. 16:35
Jeg var så heldig at se det til klodsfest sidste år. Og få en snak om det. Et virkelig flot byg. Alle detaljerne der ligner lejlighederne / bygningen i virkeligheden. Giver helt sikkert blod på tanden til at lave store MOC. 

-------------
Jimmy Mikkelsen


Indlæg fra: Lasse.Deleuran
Posteringsdato: 29-Januar-2023 kl. 15:05
Jeg er glad for at du har mulighed for at få lavet profi-billeder af disse store modeller. Det har de fortjent!

Har du også overvejet at bygge lys ind i modellen?

-------------
Se mine byggevejledninger og del dine egne på https://brickhub.org?r=bp" rel="nofollow - BrickHub.org


Indlæg fra: Esben.K
Posteringsdato: 30-Januar-2023 kl. 08:52
Citat: Lasse.Deleuran Lasse.Deleuran skrev:

Jeg er glad for at du har mulighed for at få lavet profi-billeder af disse store modeller. Det har de fortjent! Har du også overvejet at bygge lys ind i modellen?

Tak, og jeg er enig: Modeller fortjener gode billeder Smile Jeg byggede lys ind i den forrige arkitekturmodel https://www.byggepladen.dk/forum/forum_posts.asp?TID=30470" rel="nofollow - 79&Park  og det var et værre pillearbejde. Og i denne skala skal det tænkes og bygges ind fra start, ellers kan man skille hele modellen ad igen og starte forfra.

Så jeg besluttede hurtigt at jeg ikke ville lægge lys ind i denne model... selvom det helt sikkert ville have set fedt ud!

Esben



Print side | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net