Print side | Close Window

Tórshavn - skala 1:125

Udskrevet fra: Byggepladen
Kategori: Åbent område - alle(!) kan læse med her
Forum navn: Se min nyeste skabning
Forum beskrivelse: Fremvis din egen kreation (MOC=My Own Creation) for Byggepladen og resten af verden. Gode og konstruktive råd er velkomne.
Web-adresse: https://www.byggepladen.dk/forum/forum_posts.asp?TID=37263
Udskrevet den: 28-September-2022 kl. 07:26
Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Emne: Tórshavn - skala 1:125
Indlæg fra: Lasse.Vestergård
Emne: Tórshavn - skala 1:125
Posteringsdato: 27-November-2021 kl. 11:20
Sammen med min mor Anne Mette har jeg bygget denne LEGO model af den gamle bydel i Tórshavn. Modellen er bygget i skala 1:125. Det er en af de største LEGO modeller, som vi har bygget. Den er 3,15 meter lang og 1,15 meter bred.

Modellen er bygget til LEGO udstillingen i indkøbscenteret SMS i Tórshavn, som blev afholdt 11. – 23. oktober 2021.

I marts 2021 var verden lukket ned pga. corona, og vi sad derhjemme og vidste ikke hvad vi skulle lave. Men så fik vi en mail fra Helgi, om at indkøbscenteret SMS i Tórshavn gerne ville have en LEGO udstilling i efterårsferien. Vi havde tidligere udstillet LEGO modeller i SMS, og det havde været en stor succes. Så nu ville de gerne have, at vi kom igen.

Det ville være for kedeligt bare at udstille de samme modeller som sidst. Så vi skulle helst gerne bygge noget nyt. Og det skulle være noget fra Færøerne. Så vi gik i gang med at tænke over, hvad vi skulle bygge.

Jeg fik idéen om at bygge den gamle bydel i Tórshavn. Da jeg begyndte at regne på det, indså jeg, at det ville blive et enormt stort projekt. Så jeg var tæt på at droppe idéen. Men min mor foreslog, at vi byggede det sammen. Pga. corona-nedlukningen havde vi ikke meget andet at lave. Og der var et halvt år til modellen skulle være færdig. Så hun mente, at vi nok kunne få tid til at bygge modellen.

Det lykkedes os lige akkurat at få modellen færdig inden oktober, hvor den skulle sendes af sted til Færøerne. Men vi var under meget stort tidspres.

Alle husene skulle se ud, som de gør i virkeligheden. De skulle ligge rigtigt i forhold til hinanden. Vejene er ikke lige, og der er store niveauforskelle. Så det var et kompliceret puslespil, at få det hele til at passe sammen.

Vi brugte mange timer på at nærstudere billeder fra Google Street View af den gamle bydel i Tórshavn. Det var dog ikke alle gader, som vi kunne finde billeder af på internettet. Her fik vi heldigvis hjælp fra René Askham. Han var ofte i Tórshavn og kunne derfor hjælpe os med at fotografere de steder, som vi manglede billeder af.

I september fik vi modellen bygget færdig. Herefter blev den sendt af sted til Færøerne sammen med de andre LEGO modeller, som skulle udstilles i SMS.

8. oktober fløj vi til Færøerne og stillede modellen op i SMS. Her var modellen udstillet indtil 23. oktober.

 

Vi har bygget området fra spidsen af Tinganes hen til domkirken og boghandlen.

Her ses området omkring domkirken:


Og her er et billede fra Google, som viser hvordan det ser ud i virkeligheden:Ved siden af domkirken ligger boghandlen:
Tórshavn Domkirke er bygget i 1788. Selvom det er en domkirke, er den ikke meget større end en dansk landsbykirke:Der er mange små smalle gader i den gamle bydel i Tórshavn:Den gamle bydel i Tórshavn ligger på en lille halvø (næs). Da de første norske vikinger bosatte sig på Færøerne i 800-tallet, grundlagde de deres ting på dette næs. Derfor hedder stedet: Tinganes.

Siden vikingetiden har Færøernes parlament ligget på dette sted. De ældste af de nuværende bygninger er dog først bygget i 1600-tallet.


Modellen er 3,15 meter lang. Så vi havde ikke plads til have hele modellen stående på vores byggebord derhjemme. Der var kun plads til halvdelen af modellen på bordet. Så når vi skulle bygge på den anden halvdel, var vi nødt til at pakke den første halvdel væk. Så det var først, da vi stillede modellen op i SMS, at vi for første gang så hele layoutet stående samlet.


-------------
Lasse Vestergård

"At bygge er at hygge"

https://www.flickr.com/photos/66344850@N06/" rel="nofollow - Mine MOCs kan ses herSvar:
Indlæg fra: Dennis.Tomsen
Posteringsdato: 27-November-2021 kl. 13:42
Imponerende micro-byg selv for jeres i forvejen imponerende repertoire Shocked

-------------
Mit https://www.flickr.com/photos/93468412@N08" rel="nofollow - Flickr-galleri med langt bedre og højere opløsning end forum tillader


Indlæg fra: Christian.W.J
Posteringsdato: 27-November-2021 kl. 17:00
Vanvittigt imponerende!

Jeg synes godt om valget med at fortsætte vandet et godt stykke ud fra “halvøen”. Det er som om det giver en harmoni i modellen uden jeg helt kan sætte fingeren på hvorfor. Well done!


-------------
Christian Wendelboe Jensen

http://www.Flickr.com/cwj93" rel="nofollow - http://www.Flickr.com/cwj93

Sine Ira Et Studio

(Destroyer Christian)


Indlæg fra: Benjamin.Andersen
Posteringsdato: 27-November-2021 kl. 22:42
Flot byg i to. Meget imponerende. 

-------------
Benjamin Andersen


Indlæg fra: Ulrik.Hansen
Posteringsdato: 30-November-2021 kl. 19:15
Virkelig flot byggeri Clap


-------------
Ulrik Hansen | https://www.flickr.com/photos/ulrikbrick/albums" rel="nofollow - Flickr-galleri


Indlæg fra: René.Askham
Posteringsdato: 01-December-2021 kl. 08:43
Simpelthen så imponerende :-) Jeg ærgrer mig at jeg ikke fik det set i virkeligheden, men håber jeg får mulighed for det på et andet tidspunkt.

-------------
René Askham


Indlæg fra: Erik.Ferdinand.Smit
Posteringsdato: 02-December-2021 kl. 16:22
Det er så imponerende, det ser ret godt ud!! Og godt, at det var faktisk udstillet i Torshavn.Print side | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net