Print side | Close Window

Flotte LEGO modeller i BLOX hele sommeren

Udskrevet fra: Byggepladen
Kategori: Åbent område - alle(!) kan læse med her
Forum navn: Sidste nyt
Forum beskrivelse: Frisk nyt om Byggepladen, og LEGO generelt. Specifikke nyheder om sæt HENVISES til de enkelte tema-fora.
Web-adresse: https://www.byggepladen.dk/forum/forum_posts.asp?TID=33832
Udskrevet den: 12-Juli-2020 kl. 21:56
Version: Web Wiz Forums 12.01 - http://www.webwizforums.com


Emne: Flotte LEGO modeller i BLOX hele sommeren
Indlæg fra: Esben.K
Emne: Flotte LEGO modeller i BLOX hele sommeren
Posteringsdato: 31-Maj-2019 kl. 21:45
25 LEGO modeller af Bjarke Ingels arkitektur vil fra 12. juni og frem være udstillet i Dansk Arkitektur Center (DAC) i BLOX i København som en del af udstillingen "FORMGIVNING" om Bjarke Ingels Group (BIG). Modellerne er designet og bygget af 20 forskellige LEGO fans fra hele verden, heraf mange medlemmer af Byggepladen.
I pressematerialet skriver DAC: "På vejen kan gæsterne træde ind i Guldgalleriet, hvor skaberglade børn og voksne selv kan give form til den verden, de drømmer om at leve i. Omgivet af 25 store BIG-bygninger i LEGO inviterer en kæmpe pool af LEGO-klodser alle til at slippe kreativiteten fri."
En af modellerne er designet til at blive bygget i moduler af de besøgende som får udleveret klodser og en udførlig samlevejledning. Den færdige model bliver over 3 meter lang!
Har man endnu ikke besøgt den omdiskuterede bygning BLOX på havnen i København er dette en fantastisk mulighed for alle med interesse for arkitektur, design og LEGO!

Læs mere på disse links:

https://brickset.com/article/44039/want-to-see-the-biggest-lego-models" rel="nofollow - Udførlig artikel om baggrunden for LEGO modellerne på brickset.com
https://dac.dk/udstillinger/formgiving-big/" rel="nofollow - Omtale af udstillingen på DACs hjemmeside
http://bigbuilders.dk/" rel="nofollow - Præsentation af modellerne og byggeprocessen på bloggen bigbuilders.dk

Flere af modellerne har været præsenteret her på forum løbende over det seneste år og 10 af bygningerne var også udstillet i Lego House sidste forår.

På billedet herunder står Bjarke Ingels ved modellen af Faroe Islands Education Center udstillet samme sted. Modellen er bygget af Helgi Toftegaard som også er initiativtager til projektet BIG Builders.Svar:
Indlæg fra: Esben.K
Posteringsdato: 13-Juni-2019 kl. 14:49
Udstillingen bliver anmeldt i dag i Politiken af arkitekturanmelderen Karsten Ifversen som giver 4 stjerner:

https://politiken.dk/kultur/arkitektur/art7238714/Men-ingen-tegnestuer-i-verden-t%C3%A6nker-konsekvent-s%C3%A5-stort-som-BIG" rel="nofollow - Det store knald udebliver på arkitekturudstilling: Men ingen tegnestuer i verden tænker konsekvent så stort som BIG

Om LEGO-modellerne skriver han under overskriften "Reddet af LEGO":

"Midt i opstigningen når jeg til udstillingens største oplevelse, modeller af en lang række allerede realiserede BIG-byggerier udført i Lego. Det er slet og ret imponerende, hvordan forskellige Lego-mesterbyggere, alle amatører, har genskabt BIG’s huse og fået deres ofte krumme geometri til at gå op med Lego-klodsernes retvinklede begrænsninger. Den kreativitet, der udfoldes her, er sande eksempler på formgivning, hvor alle og enhver kan være med, forestille sig, hvordan det er bygget, og hvordan det er at lege med det. For vi har alle været der. Det er også det eneste punkt i udstillingen, hvor vi kommer lidt uden for BIG’s blik på sig selv."

Smile

Bjarke Ingels nævnte selv i sin åbningstale at byggerne bag modellerne måtte have "superhuman LEGO skills" og fortalte senere om sine yndlingsbyggeteknikker ved modellerne.

Herunder et af pressebillederne som blev taget inden der kom glasmontre på modellen!
Indlæg fra: Lars.Kristensen
Posteringsdato: 13-Juni-2019 kl. 16:23
Det viser i hvert fald noget om dimensione på byggeriet når man ser børnene rund om. Ganske imponerende. 5 Stjerner her fra ;-)

-------------
Lars KristensenPrint side | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net