Byggepladen Websted Genveje:
Hjemmesiden
Om foreningen
Event Kalender
Statistik om medlemmer
Byggebladet
Download

Forum start Forum start > Åbent område - alle(!) kan læse med her > Kom til byggemøde
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Workshop om lys - Vejle d. 27/8 2019
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Workshop om lys - Vejle d. 27/8 2019

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked Sortering i omvendt orden
Klaus.Algreen Se drop down
Liftarm
Liftarm
Avatar

Medlem siden: 19-Marts-2009
Sted: Denmark
Region: Østjylland
Status: Offline
Point: 4024
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Klaus.Algreen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01-August-2019 kl. 13:17
I forlængelse af Christoffers "føler" for en workshop om lys inviteres der hermed til workshop.

   Tid:              Tirsdag d. 27/8 2019, kl. 18.30 - 22.00

   Sted:            Bygningen
                       Ved Anlæget 14B
                       7100 Vejle

   Forplejning:   Selvforplejning - mulighed for at vi mødes til spisning inden workshoppen

Med basis i indholdet fra workshoppen i Thy, vil Knud og jeg gennemgå nogle muligheder for at benytte lys i modeller med "klar-til-brug" tredjepartssystemer som fx. Brickstuff, LightMyBricks, Vonado, Lifelites mv. Vi kommer også forbi styring af lys i samme "klar-til-brug" ånd med eksempelvis SBrick og FxBrick. 

Vi tegner og fortæller om "gør-det-selv" lys med en gennemgang af forskellige typer lyskilder og hvordan de kan benyttes. Det er her en evt. loddekolbe kan komme i sving. Wink 

Sluttelig vil vi demonstrere nogle muligheder for avanceret styring af lys (og anden elektronik) ved brug af microcontrollere. Vi går ikke i dybden med det, men målet er sådan set også bare at give en idé om muligheder og udfordringer. Er der interesse for det, kan vi altid afholde en "programmerings-workshop" på et senere tidspunkt.

I workshop-formens ånd bliver der tid til, at I kan arbejde med lys. I den forbindelse giver det rigtig god medning, at I medbringer konkrete projekter/modeller, som I vil have bygget lys ind i – eller måske modeller, som I allerede har bygget lys ind i - til inspiration for os andre. 

Vi bliver givetvis en broget skare – og her mener jeg naturligvis i erfaring og interesse udi det tekniske – lige fra hardcore elektroniknørder til dugfriske nybegyndere. Vi forudsætter ikke, at man skal være den store loddekolbesvinger, programmør eller interesseret i at beregne krævet modstand i et kredsløb for at få udbytte af workshoppen. Der skulle gerne være noget for alle.

Der er mulighed for at købe en "startpakke" med et udvalg af komponenter, så der er lidt at komme i gang med – også uden at lodde.

Indholdet i startpakken bliver noget i stil med billedet nedenfor: Batteriboks, USB-adapter, efffektcontroller, lys-strips, lys-"dots", kabler og samlekasse. Prisen er kr. 200,-.



Jeg medbringer mit lager af komponenter, så der vil være mulighed for at købe til fair priser. 

Jeg tager også et udvalg af stumper med, som kræver lodning (fx SMD-lysdioder i både rå og kablet form) og også stumper, som kræver programmering for det tilfælde at nogen skulle have lyst til at rode med den slags (bl.a. ESP8266 og NeoPixel-alike lyskilder). Husk i så fald en pc. Synes man, at startpakken er for "nem" så kan man også - så længe lager haves - bytte til disse, mere "hardcore" stumper.

Knud og jeg har lidt værktøj og enkelte loddekolber, men vil da anbefale at medbringe eget grej, hvis man er den mere avancerede type. Wink

Til batteriboksene er der mulighed for at låne batterier.

Ønsker du at deltage, så skrive dig på listen i næste indlæg i denne tråd.
Klaus Algreen
Til top
 Besvar Besvar Side  <12

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.111 sekunder.