Byggepladen Websted Genveje:
Hjemmesiden
Om foreningen
Event Kalender
Statistik om medlemmer
Byggebladet
Download

Forum start Forum start > Åbent område - alle(!) kan læse med her > Sidste nyt
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Flotte LEGO modeller i BLOX hele sommeren
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Flotte LEGO modeller i BLOX hele sommeren

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Esben.K Se drop down
Panel
Panel
Avatar

Medlem siden: 09-Februar-2006
Sted: Denmark
Region: Hovedstadsområdet
Status: Offline
Point: 1042
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (5) Tak(5)   Citér Esben.K Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Flotte LEGO modeller i BLOX hele sommeren
    Sendt: 31-Maj-2019 kl. 21:45
25 LEGO modeller af Bjarke Ingels arkitektur vil fra 12. juni og frem være udstillet i Dansk Arkitektur Center (DAC) i BLOX i København som en del af udstillingen "FORMGIVNING" om Bjarke Ingels Group (BIG). Modellerne er designet og bygget af 20 forskellige LEGO fans fra hele verden, heraf mange medlemmer af Byggepladen.
I pressematerialet skriver DAC: "På vejen kan gæsterne træde ind i Guldgalleriet, hvor skaberglade børn og voksne selv kan give form til den verden, de drømmer om at leve i. Omgivet af 25 store BIG-bygninger i LEGO inviterer en kæmpe pool af LEGO-klodser alle til at slippe kreativiteten fri."
En af modellerne er designet til at blive bygget i moduler af de besøgende som får udleveret klodser og en udførlig samlevejledning. Den færdige model bliver over 3 meter lang!
Har man endnu ikke besøgt den omdiskuterede bygning BLOX på havnen i København er dette en fantastisk mulighed for alle med interesse for arkitektur, design og LEGO!

Læs mere på disse links:


Flere af modellerne har været præsenteret her på forum løbende over det seneste år og 10 af bygningerne var også udstillet i Lego House sidste forår.

På billedet herunder står Bjarke Ingels ved modellen af Faroe Islands Education Center udstillet samme sted. Modellen er bygget af Helgi Toftegaard som også er initiativtager til projektet BIG Builders.
Til top
Esben.K Se drop down
Panel
Panel
Avatar

Medlem siden: 09-Februar-2006
Sted: Denmark
Region: Hovedstadsområdet
Status: Offline
Point: 1042
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (2) Tak(2)   Citér Esben.K Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 13-Juni-2019 kl. 14:49
Udstillingen bliver anmeldt i dag i Politiken af arkitekturanmelderen Karsten Ifversen som giver 4 stjerner:

Det store knald udebliver på arkitekturudstilling: Men ingen tegnestuer i verden tænker konsekvent så stort som BIG

Om LEGO-modellerne skriver han under overskriften "Reddet af LEGO":

"Midt i opstigningen når jeg til udstillingens største oplevelse, modeller af en lang række allerede realiserede BIG-byggerier udført i Lego. Det er slet og ret imponerende, hvordan forskellige Lego-mesterbyggere, alle amatører, har genskabt BIG’s huse og fået deres ofte krumme geometri til at gå op med Lego-klodsernes retvinklede begrænsninger. Den kreativitet, der udfoldes her, er sande eksempler på formgivning, hvor alle og enhver kan være med, forestille sig, hvordan det er bygget, og hvordan det er at lege med det. For vi har alle været der. Det er også det eneste punkt i udstillingen, hvor vi kommer lidt uden for BIG’s blik på sig selv."

Smile

Bjarke Ingels nævnte selv i sin åbningstale at byggerne bag modellerne måtte have "superhuman LEGO skills" og fortalte senere om sine yndlingsbyggeteknikker ved modellerne.

Herunder et af pressebillederne som blev taget inden der kom glasmontre på modellen!


Til top
Lars.Kristensen Se drop down
Panel
Panel


Medlem siden: 10-Januar-2006
Sted: Denmark
Region: Østjylland
Status: Offline
Point: 1161
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (1) Tak(1)   Citér Lars.Kristensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 13-Juni-2019 kl. 16:23
Det viser i hvert fald noget om dimensione på byggeriet når man ser børnene rund om. Ganske imponerende. 5 Stjerner her fra ;-)
Lars Kristensen
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.141 sekunder.