Se månedens billede
This site hosted by Web Wiz
Lugnet
Eurobricks
Brickset
Genveje: Indmeldelse | Kalender | Forum | Chat | Artikler | Kontakt

First LEGO League

Lørdag d. 8. november. Ingeniørhøjskolen, Ballerup.

58 hold dystede om at gennemføre forhindringerne med deres hjemmebyggede og egenprogrammerede robot, naturligvis bygget i LEGO omkring RCX-klodsen fra Mindstorms-sættene.

Et samarbejde med folkeskolerne i Ballerup og Ingeniørhøjskolen har ført til det absolut største FLL-arrangement i Danmark. Folkeskolerne i Ballerup valgte at lade FLL indgå som en intregeret del af undervisningen for de tilmeldte hold. På Sjælland var der enkelte andre kommuner med også: Albertslund, Værløse og Brøndby. Hvis jeg lige glemte en eller to i farten, så undskyld. årsagen til, at det kan blive så stort i Ballerup skyldes at FLL indlægges som en del af undervisningen. Tværfaglighed er nøgleordet, der er elementer af dansk, biologi, fysik, engelsk, matematik, datalogi i hele projektet. Eleverne fik altså muligheden for at arbejde med et reelt tværfagligt projekt med et fast mål og en deadline.

Pokalerne til vinderne FLL - First LEGO League - er en årlig begivenhed for børn og unge fra 5. til 8. klasse. Der er en fast udfordring, som skal gennemføres. I år var udfordringen at lave en robot, som kan gennemføre nogle opgaver på en bane. Det eneste krav til udførslen er, at holdene skal bruge LEGO Mindstorms til at løse opgaven. Den teoretiske del er en fremlæggelse af et emne i relation til FLL-udfordringen. Et hold består af 6-10 deltagere.

Jeg pakkede konen i bilen, og drog afsted ad Motorring 4 til Ballerup omkring middagstid. Vel ankommet var det tydeligt på parkeringspladsen, at vi ikke var de eneste der havde fået den idé. Men en lille hurtig hovedregning gav nærmest svaret. 58 hold med ca. 8 børn på hvert, samt deres forældre, presse, dommere, hjælpere og alle mulige andre nysgerrige får hurtigt antallet af besøgende op mod 1.000 mennesker. Indendøre var det også tydeligt. Masser af mennesker, og ikke mindst store mængder børn og unge, som løb frem og tilbage; næh ikke fordi, de bare skulle være irriterende, de havde et mål, de skulle nå noget, og de var tydeligvis meget optagede af deres mål. Hvert hold havde deres egne nummererede trøjer i stærke, genkendelige farver, ganske imponerende syn.

Der arbejdes... Inde i hovedhallen stod en kødrand af forældre, heppekor og almindeligt nysgerrige rundt om banerne. Holdene dystede på tid, og der må kun være to fra holdet som robothjælpere. Robotterne skal i øvrigt klare sig selv. Hjælperne må kun løfte robotten op på start-rampen, tænde for den, og evt. skifte batterier. Opgaven skal robotten selv kunne klare med sin programmering.

Klar til udfordringen

Fire klasseværelser var afsat til fremlæggelser. Holdene skulle hver især fremlægge deres resultat af projektet. Personligt var jeg inde og overvære præsentationen af Kan man leve på Mars. Holdet bestod af fem piger og to drenge, alle 13 år gamle, i meget pinke trøjer. Det var en meget flot fremstilling af de krav, der skal til for at gøre Mars beboelig. Science Fiction-fans vil sikkert nikke genkendende til et begreb som Terra-forming, altså at omdanne en anden planet til noget der ligner Jorden. Meget innovativt foreslog holdet, at sprede store mængder ko-møg ud over planeten, den frigjorte Methan kommer til at virke som drivhusgas og sætter gang i processen. På ti minutter fik holdet præsenteret deres metode til at gøre Mars beboelig, først indendørs, og på lang sigt også udendørs.Præsentation

Alt i alt var det en god dag på Ingeniørhøjskolen. Jeg skal heller ikke skjule det faktum, at der var fri entré, og endda også gratis, men bemandet garderobe. Adgang til café, småbørnsbio, cafeteria er også et plus, specielt da alting er til studentervenlige priser, hvilket det jo må være på Ingeniørhøjskolen.

Vi ses i 2004! Hilsen Carsten

Indtil da, kan du følge med på www.hjernekraft.org

Dette er et fan-kreeret websted, som ikke er sponsoreret, godkendt eller autoriseret af LEGO® Gruppen.
Alt indhold på dette websted tilhører Byggepladen med mindre andet er anført, og må ikke gengives uden tilladelse.
© Byggepladen. All rights reserved.
Background image © by Todd Lehman: Fibblesnork Backgrounds.
Partially powered by: Web Wiz Forums Copyright © Web Wiz Guide
Webmaster : webmaster email